Morfolojik Özellikleri
Gelişme Şekli |
Dik |
Bitki Boyu |
41 - 46,3 cm |
İlk Bakla Yüksekliği |
35 cm |
Çiçek Rengi |
Beyaz |
Meyvede Tane Sayısı |
1 - 2 adet |
Bitkide Bakla Sayısı |
24 - 30 adet |
Tane Tipi |
Koçbaşı |
Tane Rengi |
Bej |
100 Tane Ağırlığı |
42,5 - 49,9 g |
|
|
Tarımsal ve Kalite Özellikleri
Hasat Olum Süresi |
100 - 105 gün |
Bakla Açılma |
Yok |
Harman Olma Kabiliyeti |
Çok iyi |
Verim |
131 - 210 kg/da |
Su Alma Kapasitesi |
0,36 - 0,45 g/tane |
Şişme Kapasitesi |
0,48 ml/tane |
Pişme Durumu |
İyi |
Protein Oranı |
% 23,4 - 25,3 |
Ortalama Elek Analizi |
8,2 - 8,6 mm |
|
|
Hastalıklara Dayanıklılık
Antraknoz |
3 / 5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yetiştirme Teknikleri
Mibzerle yapılacak ekimde dekara atılacak tohum miktarı nohudun tane iriliğine göre farklılık göstermekte olup, Azkan çeşidi için 10 - 12 kg/da olarak önerilmektedir. Mibzerle ekimde sıra arası, ot kontrolü çapa makinesi ile yapılacaksa 45 cm, elle yapılacaksa 30-35 cm ekim derinliği 5-6 cm olmalıdır. Kimyasal ilaçlarla yabancı ot mücadelesi yapılabilir.
Kaynak: Çeşit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü
Tavsiye edilen bölgeler lacivert boyalı alanlardır.
Hizmet kalitemizi artırmak adına internet sitemizde çerezler kullanmaktayız. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.