Kanatlı hayvanların bakım ve beslenmesi yaş, ırk, aydınlatma, havalandırma, sıcaklık, aşı programı gibi birçok nedene bağlı olarak değişmektedir. Uygulanmakta olan beslenme programı kadar, ışık ve aşı programı da bir o kadar önemlidir. Tavsiye edilen genel aşı programına ilaveten, bölge veteriner servisinin bölgesi için önereceği ilave aşı programı da dikkate alınmalıdır.
Yumurta civcivinin kümese girdiği andan itibaren ortam ısısının istenilen sıcaklıkta olması ve kademeli olarak azaltılması istenmektedir. Yeme ve suya çok kolay ulaşabilecek şekilde, civciv yemlik ve suluk düzeninin sağlanması ilk başta yapılması gereken işlerdir. Civcivin ilk 2 haftasını sağlıklı bir biçimde geçirmesi, sonraki verim periyodu için çok önemlidir. Bu amaçla üretilen civciv başlangıç yemi civcivlerde hayvan başına toplam 800 gr yem tüketinceye kadar serbest verilmesi tavsiye edilmektedir. Civciv başlangıç yeminden sonra 12. haftaya kadar civciv büyütme yemi; 16. haftaya kadar ise piliç büyütme yemi kullanılması önerilmektedir. Yapılacak yemleme yetiştirilen ırkın teknik kataloğunda belirtilen miktarlara göre yapılmalıdır. 16. haftadan itibaren verim dönemi sonuna kadar yumurta tavuk yemi kullanılması tavsiye edilmektedir. Yine bu dönemde yapılacak yemleme teknik katalogda belirtilen esaslara göre olmalıdır. Üreticinin ihtiyaçları göz önüne alınarak yem içerikleri BÜKE YEM Bilimsel Çalışma Grubu tarafından belirlenmektedir.
İşletmenizde kullanacağınız yem çeşitlerinin seçimlerinde ve bunların kullanılacağı beslenme programları hakkında BÜKE YEM Bilimsel Çalışma Grubu ya da teknik sorumlularımızdan bilgi alabilirsiniz.
Hizmet kalitemizi artırmak adına internet sitemizde çerezler kullanmaktayız. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.