Fizyolojik Özellikleri
Başak Tipi |
İki Sıralı, Kılçıklı, Beyaz |
Dane Tipi |
İnce Uzun, Beyaz |
Gelişme Tabiatı |
Kışlık |
Erkencilik |
Orta Geç |
Bitki Boyu |
95 - 115 cm |
Verim (Kıraç) |
250 - 400 kg/da |
Verim (Destek Sulu) |
500 - 650 kg/da |
Sap Verimi |
140 - 450 kg/da |
|
|
|
|
Teknolojik Özellikleri
Hektolitre Ağırlığı |
67-72 kg/hl |
Bin Dane Ağırlığı |
45-50 gr |
Protein Oranı |
% 9,5 - 11,5 |
Maltlık Kalitesi |
İyi |
2,8 mm Elek Üstü |
% 95 - 98 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hastalıklara Dayanıklılık
Yaprak Lekesi |
3 / 5 |
Çizgili Yaprak Lekesi |
3 / 5 |
Başak Kırılganlığı |
5 / 5 |
Yatma |
3 / 5 |
Soğuk |
4 / 5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yetiştirme Teknikleri
Ekim kıştan önce tavsiye edilen zamanda yeşertme olarak yapılmalıdır. Ekim sıklığı m2'ye 450-500 tohum alacak şekilde ayarlanmalıdır ve dekara 20-22 kg tohum kullanılmalıdır. Gübrelemeye toprak analiz raporuna bakılarak karar verilmelidir. Kardeşlenmeden sonra sapa kalkmadan önce yabancı ot mücadelesi yapılmalıdır.
Tavsiye edilen bölgeler lacivert boyalı alanlardır.
Hizmet kalitemizi artırmak adına internet sitemizde çerezler kullanmaktayız. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.