Fizyolojik Özellikleri
Başak Tipi |
Kılçıklı, Beyaz |
Dane Tipi |
Camsı, Kehribar |
Gelişme Tabiatı |
Mutlak Kışlık |
Erkencilik |
Orta Erken |
Bitki Boyu |
100 - 115 cm |
Verim (Kıraç) |
350 - 550 kg/da |
Sap Verimi |
250 - 400 kg/da |
|
|
|
|
|
|
Teknolojik Özellikleri
Hektolitre Ağırlığı |
78-80 kg/hl |
Bin Dane Ağırlığı |
37-40 gr |
Protein Oranı |
% 14-16 |
Sedimantasyon Değeri |
35 ml |
Un Verimi (Ortalama) |
% 61 |
Su Absorbsiyon Değeri |
% 59,7 - 67,3 |
Enerji Değeri (Alveograph) |
285 W |
|
|
|
|
|
|
Hastalıklara Dayanıklılık
Sarı Pas |
3 / 5 |
Kahverengi Pas |
3 / 5 |
Sürme |
5 / 5 |
Rastık |
5 / 5 |
Yatma |
4 / 5 |
Soğuk |
5 / 5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Yetiştirme Teknikleri
Kışlık olduğundan ekim kıştan önce tavsiye edilen zamanda yeşertme olarak yapılmalıdır. Ekim sıklığı m2'ye 450-500 tohum alacak şekilde ayarlanmalıdır ve dekara 20-22 kg tohum kullanılmalıdır. Gübrelemeye toprak analiz raporuna bakılarak karar verilmelidir. Kardeşlenmeden sonra sapa kalkmadan önce yabancı ot mücadelesi yapılmalıdır.
Tavsiye edilen bölgeler lacivert boyalı alanlardır.
Hizmet kalitemizi artırmak adına internet sitemizde çerezler kullanmaktayız. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.