Bizi Takip Edin:

Ayyıldız (Ekmeklik Buğday)

Doğu Anadolu’nun yerli Kırik buğdayından ıslah edilmiş olup, soğuğa karşı dayanıklılığı en yüksek ekmeklik buğdaylardan biridir. Hem tandırlık hem aşurelik olarak da kullanılabilecek, sap verimi yüksek bir çeşittir.

Fizyolojik Özellikleri

Başak Tipi

Kılçıklı, Beyaz

Dane Tipi

Camsı, Kehribar

Gelişme Tabiatı

Mutlak Kışlık

Erkencilik

Orta Erken

Bitki Boyu

100 - 115 cm

Verim (Kıraç)

350 - 550 kg/da

 Sap Verimi

 250 - 400 kg/da

 

 

 

 

 

 

Teknolojik Özellikleri

Hektolitre Ağırlığı

78-80 kg/hl

Bin Dane Ağırlığı

37-40 gr

Protein Oranı

% 14-16

Sedimantasyon Değeri

35 ml

Un Verimi (Ortalama)

% 61

Su Absorbsiyon Değeri

% 59,7 - 67,3

 Enerji Değeri (Alveograph)

 285 W

 

 

 

 

 

 

Hastalıklara Dayanıklılık

Sarı Pas

3 / 5

Kahverengi Pas

3 / 5

Sürme

5 / 5

Rastık

5 / 5

Yatma

4 / 5

Soğuk

5 / 5

 

 

 

 

 

 

 

 

Yetiştirme Teknikleri

 

Kışlık olduğundan ekim kıştan önce tavsiye edilen zamanda yeşertme olarak yapılmalıdır. Ekim sıklığı m2'ye 450-500 tohum alacak şekilde ayarlanmalıdır ve dekara 20-22 kg tohum kullanılmalıdır. Gübrelemeye toprak analiz raporuna bakılarak karar verilmelidir. Kardeşlenmeden sonra sapa kalkmadan önce yabancı ot mücadelesi yapılmalıdır.

 

Tavsiye edilen bölgeler lacivert boyalı alanlardır.

Online Ödeme

Hizmet kalitemizi artırmak adına internet sitemizde çerezler kullanmaktayız. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.