Fizyolojik Özellikleri
Başak Tipi |
Kılçıklı, Beyaz |
Dane Tipi |
Sert, Kırmızı |
Gelişme Tabiatı |
Mutlak Kışlık |
Erkencilik |
Çok Erken |
Bitki Boyu |
90 - 100 cm |
Verim (Kıraç) |
350 - 500 kg/da |
Sap Verimi |
200 - 300 kg/da |
|
|
|
|
|
|
Teknolojik Özellikleri
Hektolitre Ağırlığı |
73-80 kg/hl |
Bin Dane Ağırlığı |
35-38 gr |
Protein Oranı |
% 14-15,5 |
Sedimantasyon Değeri |
60-70 ml |
Un Verimi (Ortalama) |
% 64 |
Su Absorbsiyon Değeri |
% 56,8 - 64,3 |
Enerji Değeri (Alveograph) |
300 - 350 W |
Uzayabilirlik (Extensograph) |
209 mm |
Maksimum BU (Extensograph) |
708 BU |
Stability (Farinograph) |
18,8 min |
Hastalıklara Dayanıklılık
Sarı Pas |
4 / 5 |
Kahverengi Pas |
4 / 5 |
Buğday Mozaik Virüsü |
4 / 5 |
Kök Çürüklüğü |
3 / 5 |
Yatma |
5 / 5 |
Soğuk |
5 / 5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Yetiştirme Teknikleri
Kışlık olduğundan ekim kıştan önce tavsiye edilen zamanda yeşertme olarak yapılmalıdır. Ekim sıklığı m2'ye 500-550 tohum alacak şekilde ayarlanmalıdır ve dekara 22-23 kg tohum kullanılmalıdır. Gübrelemeye toprak analiz raporuna bakılarak karar verilmelidir. Kardeşlenmeden sonra sapa kalkmadan önce yabancı ot mücadelesi yapılmalıdır.
Tavsiye edilen bölgeler lacivert boyalı alanlardır.
Hizmet kalitemizi artırmak adına internet sitemizde çerezler kullanmaktayız. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.