Fizyolojik Özellikleri
Başak Tipi |
Kılçıklı, Kahverengi |
Dane Tipi |
Uzun, Açık Kahverengi |
Gelişme Tabiatı |
Mutlak Kışlık |
Erkencilik |
Orta Erken |
Bitki Boyu |
100 - 120 cm |
Verim (Kıraç) |
350 - 750 kg/da |
Sap Verimi |
200 - 400 kg/da |
|
|
|
|
|
|
Teknolojik Özellikleri
Hektolitre Ağırlığı |
73-77 kg/hl |
Bin Dane Ağırlığı |
34-45 gr |
Protein Oranı |
% 10-16 |
Ham Yağ |
% 1,5-2,5 |
Ham Selüloz |
% 1,8-2,3 |
2,8mm Elek Üstü |
% 96,4 |
Elek Altı |
% 3,5 |
Sertlik |
57,3 PSI |
|
|
|
|
Hastalıklara Dayanıklılık
Sarı Pas |
3 / 5 |
Kahverengi Pas |
3 / 5 |
Sürme |
5 / 5 |
Rastık |
5 / 5 |
Yatma |
4 / 5 |
Soğuk |
5 / 5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Yetiştirme Teknikleri
Mutlak kışlık olduğundan ekim kıştan önce tavsiye edilen zamanda yeşertme olarak yapılmalıdır. Ekim sıklığı m2'ye 400-450 tohum alacak şekilde ayarlanmalıdır ve dekara 22-25 kg tohum kullanılmalıdır. Gübrelemeye toprak analiz raporuna bakılarak karar verilmelidir. Kardeşlenmeden sonra sapa kalkmadan önce yabancı ot mücadelesi yapılmalıdır.
Tavsiye edilen bölgeler lacivert boyalı alanlardır.
Hizmet kalitemizi artırmak adına internet sitemizde çerezler kullanmaktayız. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.