Fizyolojik Özellikleri
Başak Tipi |
Kılçıklı, Beyaz |
Dane Tipi |
Sert, Kırmızı |
Gelişme Tabiatı |
Kışlık |
Erkencilik |
Orta Erken |
Bitki Boyu |
100 - 110 cm |
Verim (Kıraç) |
350 - 550 kg/da |
Verim (Destek Sulu) |
820 - 950 kg/da |
Sap Verimi |
200 - 550 kg/da |
|
|
|
|
Teknolojik Özellikleri
Hektolitre Ağırlığı |
80 - 82 kg/hl |
Bin Dane Ağırlığı |
34 - 42 gr |
Protein Oranı |
% 14,3 - 17,1 |
Sedimantasyon Değeri |
54 - 76 ml |
Un Verimi (Ortalama) |
% 63,4 |
Su Absorbsiyon Değeri |
% 61,6 |
Enerji Değeri (Alveograph) |
250 - 351 W |
Uzayabilirlik (Extensograph) |
202 mm |
Maksimum BU (Extensograph) |
740 BU |
Stability (Farinograph) |
18,6 min |
Hastalıklara Dayanıklılık
Kök Çürüklüğü |
4 / 5 |
Kahverengi Pas |
4 / 5 |
Septoria |
3 / 5 |
Yatma |
4 / 5 |
Soğuk |
4 / 5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Yetiştirme Teknikleri
Ekim kıştan önce tavsiye edilen zamanda yeşertme olarak yapılmalıdır. Ekim sıklığı m2'ye 400-450 tohum alacak şekilde ayarlanmalıdır ve dekara 20-22 kg tohum kullanılmalıdır. Gübrelemeye toprak analiz raporuna bakılarak karar verilmelidir. Kardeşlenmeden sonra sapa kalkmadan önce yabancı ot mücadelesi yapılmalıdır.
Tavsiye edilen bölgeler lacivert boyalı alanlardır.
Hizmet kalitemizi artırmak adına internet sitemizde çerezler kullanmaktayız. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.