Bizi Takip Edin:

Zlatoglava (Ekmeklik Buğday)

Ukrayna menşeili olup, standartların çok üzerinde teknolojik özelliklere sahip birinci sınıf ekmeklik bir buğdaydır. Yüksek enerji ve sedimantasyon değerleri ile un sanayicilerinin ilk tercihidir.

Fizyolojik Özellikleri

Başak Tipi

Kılçıklı, Beyaz

Dane Tipi

Sert, Kırmızı

Gelişme Tabiatı

Kışlık

Erkencilik

Orta Erken

Bitki Boyu

100 - 110 cm

Verim (Kıraç)

350 - 550 kg/da

 Verim (Destek Sulu)

 820 - 950 kg/da

 Sap Verimi

 200 - 550 kg/da

 

 

 

 

Teknolojik Özellikleri

Hektolitre Ağırlığı

80 - 82 kg/hl

Bin Dane Ağırlığı

34 - 42 gr

Protein Oranı

% 14,3 - 17,1

Sedimantasyon Değeri

54 - 76 ml

Un Verimi (Ortalama)

% 63,4

Su Absorbsiyon Değeri

% 61,6

 Enerji Değeri (Alveograph)

 250 - 351 W

 Uzayabilirlik (Extensograph)

 202 mm

 Maksimum BU (Extensograph)

 740 BU

 Stability (Farinograph)

 18,6 min

Hastalıklara Dayanıklılık

Kök Çürüklüğü

4 / 5

Kahverengi Pas

4 / 5

Septoria

3 / 5

Yatma

4 / 5

Soğuk

4 / 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yetiştirme Teknikleri

 

Ekim kıştan önce tavsiye edilen zamanda yeşertme olarak yapılmalıdır. Ekim sıklığı m2'ye 400-450 tohum alacak şekilde ayarlanmalıdır ve dekara 20-22 kg tohum kullanılmalıdır. Gübrelemeye toprak analiz raporuna bakılarak karar verilmelidir. Kardeşlenmeden sonra sapa kalkmadan önce yabancı ot mücadelesi yapılmalıdır.

 

Tavsiye edilen bölgeler lacivert boyalı alanlardır.

Online Ödeme

Hizmet kalitemizi artırmak adına internet sitemizde çerezler kullanmaktayız. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.