Kuru Dönem Giriş Yemi
Kuru dönemdeki bakım ve besleme süt sığırlarında süt ve döl verimi performansında çok önemli bir etkiye sahiptir. Kuru dönemin ilk 5 haftası, yoğun bir besleme döneminden çıkmış ineklerin işkembelerinin ve meme dokularının dinlendirilip tazelendiği özel bir dönemdir. Bu dönemde ineklerin yağlandırılmadan beslenmesi hedeflenir. Kuru dönemdeki yağlanma ineğin doğumdan sonra yem tüketiminin düşük olmasına, pik yapamamasına ve birçok metabolik hastalığa kolay yakalanmasına neden olur.
BÜKE DOĞUM DİYET yemi, yeni kuruya çıkan ineklerin kuru dönemin ilk yarısında yağlandırılmadan fakat hem ana karnındaki buzağının hem de gebe ineğin tüm besin maddeleri ihtiyaçlarını dengeli olarak karşılayacak şekilde hazırlanmıştır.
Kullanım Şekli
Yedirilen kaba yemin kalitesine bağlı olarak günlük olarak hayvan başına 3-4 kg yedirilmesi tavsiye edilir. Yanısıra kuru maddesine bağlı olarak 6-8 kg mısır silajı ve 5-6 kg saman ya da buğdaygiller kuru otlarının verilmesi tavsiye edilir. Bu dönemde daha yüksek miktarlarda mısır silajı kullanılması gebe ineklerin yağlanmasına neden olabilir. Silaj yedirme imkânı yoksa kuru ot ya da saman miktarı 2.0-2.5 kg artırılır. DOĞUM DİYET kuru dönem yemine dışarıdan tahıl ilavesi yapılması rasyonu protein/enerji değesini bozacağı gibi gebe ineklerin yağlanmasına da neden olacaktır.
Hizmet kalitemizi artırmak adına internet sitemizde çerezler kullanmaktayız. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.