Bizi Takip Edin:

BESİ SIĞIRLARININ BESLENMESİNDE TEMEL PRENSİPLER

TÜRKİYE’DE ET ÜRETİMİ VE TÜKETİMİ NE DURUMDA?

TÜRKİYE VE DÜNYA’DA ET TÜKETİMİ

ÜLKELERSığırDomuzPiliçKoyunTOPLAM
  Hong Kong19,567,236,90,0123,6
  ABD38,427,343,20,0108,9
  Arjantin-Brezilya55,76,736,70,099,1
  Avustralya35,421,435,40,092,2
  Kanada29,323,530,10,082,9
  AB ortalaması15,740,718,12,677,1
  Paraguay49,116,46,50,072,0
  Yeni Zelanda28,011,130,10,069,2
  Rusya17,621,522,90,062,0
  Güney Kore11,531,615,60,058,7
  Çin4,238,410,11,954,6
  Güney Afrika14,00,033,20,047,2
  Japonya9,719,716,20,045,6
  Ukrayna8,516,619,00,044,1
  TÜRKİYE10,70,019,31,532,6
  Vietnam3,121,87,30,032,2
  Tayland6,311,313,20,030,8
  Endonezya1,92,46,20,410,9
  Hindistan1,70,02,30,04,0

2012 YILI

KIRMIZI ET ÜRETİMİ 980 000 TON

BEYAZ ET ÜRETİMİ 1 700 000 TON

2017 YILI

Toplam kırmızı et üretimi : 1 milyon 173 bin ton

*1 milyon 60 bin ton sığır eti

*113 bin 500 ton koyun, keçi, manda

2016 Yılına göre sığır etinde yaklaşık % 15 azalma, koyun etinde benzer oranda artma var.

SIĞIR BESİSİNDE BAZI TEMEL PRENSİPLER

Uygun hayvan seçimi

Barınakların özelliği

İyi bir besleme programı ve yem tedariki

Hayvanın besiye hazırlanması ve adaptasyonu ( aşı, ilaç vb)

İyi bir bakım yönetim

Besi sığırcılığının süt sığırcılığına göre bir çok avantajı vardır:

* Yatırım maliyetinin daha az olması

* İşçilik

* Sürü yönetiminin kolaylığı

* Metabolik hastalıkların daha az yaşanması

* Besleme programının daha basit olması

Online Ödeme

Hizmet kalitemizi artırmak adına internet sitemizde çerezler kullanmaktayız. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.